Aplicații

Dezghețarea rampelor de acces

Rampele de acces care deservesc în scopuri industriale, trebuie să fie sigure în exploatare, fără să existe pericolul de îngheț sau acumulare de zăpadă și de aceea, Kima oferă sistemul de degivrare rampe acces care are scopul direct de topire a gheții și zăpezii, reducând astfel riscurile accidentelor și asigură buna funcționare a lucrului.

Rampele de acces diferă de la o zona industrială la alta. Unele au inclinație, lungime, lățime mare, altele au scări adiacente sau pasaje pietonale, dar toate au în comun un singur lucru – toate îngheață. Pentru degivrarea rampelor de acces și a pasajelor adiacente se foloseste cu succes sistemul oferit pentru (degivrare rampe acces) de Kima și are în alcătuire cabluri încălzitoare adaptate la orice climă, putere și suprafață, termostat și senzori de temperatură.

Protejarea podelelor împotriva condensului

Condensul este cauzat de diferența de temperatură dintre două (sau mai multe) surse, una fiind caldă și una rece. Camerele frigorifice sunt predispuse la formarea condensului și la apariția de suprafețe alunecoase în urma înghețării apei de condens, fapt ce constituie o problemă. În zona ușilor situate între camerele frigorifice și camerele încălzite, aceasta apî de condens poate aparea pe podea și poate cauza accidente.

Soluția Kima pentru combaterea acestei probleme constă în instalarea unor cabluri încălzitoare cât mai aproape de suprafața podelei, astfel creându-se un „perete adiabat” cu rol de protecție la îngheț. Cablurile încălzitoare trebuie instalate sub camera respectivă, la intrare în camera frigorifică dar și la ieșire din aceasta. Avantaje directe a acestui sistem sunt: deplasarea în siguranță, reducerea variației temperaturii la intrare în încăperea frigorifică (șoc termic).

Protecție la îngheț a sistemelor de drenaj a apei

În fiecare iarnă gheața și zăpada acționează negativ asupra acoperișului casei, a jgheaburilor și burlanelor făcând chiar și pagube materiale prin avarierea autoturismelor sau a diferitelor obiecte care sunt în jurul casei și pe care cad acele sloiuri de gheață.

Totodata pot accidenta și persoane care se afla la locul și în momentul nepotrivit. Kima produce o serie de cabluri încălzitoare destinate acestor aplicații de combatere a formării sloiurilor de gheață sau a zăpezii de pe acoperișuri.

Avantajele protecție la  îngheț a sistemelor de drenaj a apei

  • Sistemul de drenaj lucrează în permanență
  • Instalare ușoară, ieftină dar eficientă
  • Previne deterioararea și distrugerea burlanelor, jgeaburilor și a acoperișului

Protejarea rezervoarelor exterioare împotriva înghețului

În sfera industrială cele mai expuse la îngheț sunt instalațiile exterioare. În această categorie intră rezervoarele și conductele de transport pentru lichide și gaze care pot cauza probleme dacă îngheață sau temperatura lor scade sub o anumită valoare.

În rezervoarele aflate în zone deschise sau reci este necesară menținerea unei temperaturi optime de lucru, se recomandă folosirea cablurilor încălzitoare prin înfășurarea acestora pe conducte și rezervoare.

Avantajele folosirii sistemelor de protecție împotriva înghețului

  • Păstrează o temperatură de lucru constantă (presetată)
  • Crește randamentul și eficiența sistemelor care le încălzește

Încălzirea conductelor

Sistemele Kima destinate încălzirii conductelor au două efecte benefice: protecția la îngheț a conductelor și menținerea unei temperaturi constante în interiorul acesteia. Sistemele de protectie la îngheț sunt instalate acolo unde este necesară prevenirea înghețului conductelor sanitare și de apa. Aceste sisteme se folosesc acolo unde conductele sunt slab izolate sau chiar fără izolație.

Sistemele de control al temperaturii sunt instalate pentru a păstra temperatura lichidelor din interiorul conductelor. Sistemul Kima protecție la îngheț pentru conducte poate fi instalat atât pentru sisteme de conducte la exterior și interior, cât și pentru conducte suspendate sau îngropate.

Avantajele încălzirii conductelor

  • Oferă protecție la îngheț
  • Fără costuri de reparație după iernile grele
  • Păstreaza fluxul de producție la parametri constanți
  • Previne fenomenul de condensare
  • Prin izolație se oferă și protecție împotriva factorilor climatici (ploaie, grindină) dar și pentru șocuri mecanice