Aplicații

Încălzire electrică prin pardoseală

Încălzirea electrică prin pardoseală se realizeaza cu ajutorul cablurilor încălzitoare produse de Kima, cabluri care sunt „prestabilite” pentru orice tip de pardoseala fie parchet, ceramică, mochetă, linoleum, astfel încât efectul dorit să fie optim.

Încălzirea prin pardoseală este una din cele mai eficiente și economice metode de încălzire. Într-o casă bine izolată diferența de temperatură dintre pardoseala și ambient nu o să fie mai mare de 2-3°C. Dacă mergeți cu picioarele goale pe o pardoseală ceramică simțiți cum frigul vă învăluie tot corpul. Pe aceeași suprafață, dar încălzită, mersul desculț este o plăcere.

Topirea gheții și a zăpezii

Sistemele Kima pentru topirea gheții și zăpezii pleacă de la necesitatea de siguranță. Persoanele din jurul caselor, clădirilor și a blocurilor, se expun iarna la pericole cum ar fi alunecatul, căderea țurțurilor, înfundarea sistemelor de drenaj (burlane, streașine, jgheaburi) la care se adaugă și pagubele produse de îngheț. Pentru a preveni aceste efecte nedorite, Kima oferă un sistem pentru topirea gheții și a zăpezii complet automat bazat pe senzori de temperatură ce actioneaza automat, adica închid sau deschid sistemul în funcție de necesitate sau de setări.

Odată ce acest sistem este instalat, celelelte metode de dezăpezire și dezgheț sunt eliminate complet. Costurile de operare sunt comparabile cu cele ale materialelor antiderapante și antidezgheț (nisip, sare, soluție salină), a utilajelor clasice de dezăpezire (lopeți, mașini dedicate acestui scop), iar în cazul unui acoperiș – acesta nu mai suportă încărcarea masei de zăpadă care poate provoca pagube majore.

Termostatele și senzorii asigură un consum redus de energie și se pot instala pe toate tipurile de suprafețe fie ele asfalt, beton, plăci ceramice. O altă întrebuițare o reprezintă degivrarea rampelor de acces pentru persoanele cu handicap locomotor, terase de apartament și spații de acces public. Aceste sisteme se montează și se particularizează în funcție de condițiile climatice locale (câmpie, deal, munte, zone adăpostite sau în câmp deschis).

Avantajele sistemului Kima pentru dezăpezire

  • Zone sigure pentru autovehicule (intrări garaje, rampe de acces)
  • Rampe, pasaje pietonale sigure pentru circulație
  • Sistem automat (programat anterior) funcțional 24 ore pe zi
  • Comod – fără unelte de dezăpezire sau subsțante de topire a gheții
  • Protecție la alunecare, căderi de țurțuri și evitarea daunelor cauzate de volumul mare de zăpadă
  • Protejeaza la uzură suprafața sub care este amplasat

Degivrarea trotuarelor și a scărilor de acces

Dezghețarea căilor de acces și a trotuarelor, cât și menținerea acestora uscate sunt aplicații pe care cablurile încălzitoare le execută cu succes și in bune condiții. Gândiți-vă cum ar fi să ieșiți sau să intrați cu mașina în garaj și în fața acestuia să se afle jumatate de metru de zăpadă, iar deasupara, pe acoperiș țurțuri, care în orice moment pot cădea și produce pagube. Kima are o soluție pentru dumneavoastră, și anume, sistemul format din cablu încălzitor, termostat și senzori automați, care fac treaba în locul dumneavoastră.

Sistemul Kima pentru topirea gheții și zăpezii poate fi folosit ca un mijloc eficient de prevenire pentru scările exterioare alunecoase din timpul iernii și a trotuarelor sau a căilor de acces înguste. La instalarea sistemului de topire a gheții și zăpezii (sistem format din cabluri încălzitoare, termostat și senzori) pentru degivrarea treptelor scărilor este necesara construirea unui sistem de drenaj la baza pantei prin care apa să se scurgă și suprafața să fie mereu uscată și aderentă.

Degivrare acoperișuri, jgheaburi și burlane

Sistemul Kima de topire a gheții și zăpezii pentru acoperișuri și jgheaburi poate fi instalat pe aproape orice tip de acoperiș cu scopul prevenirii formării acumulărilor de gheață și zăpadă în jgheaburi, burlane și de a reduce stricăciunile provocate construcțiilor și a fațadelor acestora. Sistemul trebuie instalat de-a lungul marginilor acoperișului sau în locurile unde există pericolul formării gheții sau acumulărilor masive de zăpadă.

Sistemul de jgheaburi și burlane se poate deteriora (deformări și chiar opturări) de la greutarea la care este supus (din partea gheții și a zăpezii) și, luând acest factor în calcul trebuie un sistem eficient pentru degivrara acestora. Acest sistem este oferit de Kima și este unul foarte simplu și eficient: cabluri încălzitoare stabilite în funcție de necesitate, termostat și senzori de temperatură.

Protejarea ușilor, porților și a fântânilor

În timpul iernii, la porțile și ușile metalice există pericolul înghețului sau a funcționarii deficitare (prin volum mare de zăpadă sau gheață ce impiedică deschiderea/închiderea acestora), pentru a evita această problemă tot ce trebuie să faceți este să instalați sistemul de protecție pentru uși și porți oferit de Kima.

În cazul fântânilor de grădină sau arteziene, pentru a le feri de îngheț și a oferi o funcționare la standard și în cele mai grele condiții climatice, de asemenea aveți nevoie de sistemul de protectie anti-îngheț oferit de Kima.

Avantajele protejarii la îngheț pentru uși și porți

  • Funcționarea fără probleme a ușilor, porților, șinelor de culisare
  • Instalare simplă, ieftină și eficientă
  • Crearea unei zone „tampon” între interiorul și exteriorul ușii
  • Acces liber fără nici un impediment