Aplicatii diverse ale cablurilor incalzitoare

  • sisteme de incalzire pentru agricultura si dezghetarea solului
  • incalzirea halelor de productie
  • incalzirea subterana a terenurilor de sport si salilor de sport
  • Sisteme folosite in agricultura pentru dezghetarea solului

Este stiut ca primul pe piata cu un produs de sezon este acela care are incasarile cele mai mari, din acest motiv Kima ofera sistemul de incalzire al solului pentru stimularea cresterii si reproducerii plantelor in sere, terenuri agricole acoperite si zonele unde clima intarzie aparitia sezonului cald. Sistemul ofera avantajul ca perioada de recoltare va fi mai mare, productia mai buna si caldura furnizata de sistemul de incalzire poate permite cultivarea unor specii de plante care in mod normal ar creste doar in zonele cu clima calda (fara sezon rece).

Pentru a beneficia de avantajele sistemului Kima in vederea protectiei la inghet si incalzire a solului, tot ce trebuie sa faceti este sa folositi sistemul format din cabluri incalzitoare termostat si senzori de temperatura.

Incalzirea halelor de productie din sfera zootehnica

Sistemul Kima de protectie inghet prin incalzirea prin pardoseala cu ajutorul cablurilor electrice, este de mare ajutor in crearea de “paturi calde” in avicole, crese de porci, ferme de melci si altele. Avantajul acestor cabluri incalzitoare il reprezinta faptul ca nu sunt limitate de suprafata, deci se poate acoperi o zona mare fara probleme.

Incalzirea subterana a terenurilor de sport si salilor de sport

Datorita utilizarii cablurilor incalzitoare suprafetele terenurilor exterioare sunt disponibile spre folosinta pe o perioada mai mare decat in conditii normale, din simplul motiv ca iarba creste mai repede cand este inlcazit solul si rezista mai mult cand vine sezonul rece pentru ca nu este supusa inghetului. Cablurile incalzitoare pot fi instalate atat atunci cand se pune un nou gazon, cat si sub gazonul existent, prin introducerea cablurilor direct in teren. Acestea se instaleaza la cca. 20-25 cm sub nivelul solului, distanta optima ca radacina gazonului sa aiba toate conditiile necesare cresterii.

Salile de sport, de asemenea pot beneficia de incalzire a pardoselii (implicit a suprafetei active a salii), dar si zona vestiarelor poate beneficia de acelasi tratament. Pentru sali, cat si pentru terenurile exterioare sistemul de cabluri incalzitoare va fi insotit de termostat si de senzori de temperatura (unde este cazul). Kima ofera protectie la inghet si/sau incalzire pentru canapelele si bancile destinate spectatorilor care vin sa asiste la competitiile sportive.