Gama aplicatiilor industriale

 • Dezghetarea rampelor de acces
 • Protejarea podelelor impotriva condensului
 • Protejarea la inghet a sistemelor de drenaj a apei
 • Protejarea rezervoarelor exterioare impotriva inghetului
 • Incalzirea conductelor

Rampele de acces care deservesc in scopuri industriale trebuie sa fie sigure in exploatare, fara sa existe pericolul de inghet sau acumulare de zapada si, de aceea, Kima ofera sistemul de degivrare rampe acces care are scopul direct de topire a ghetii si zapezii, reducand astfel riscurile accidentelor si asigura buna functionare a lucrului.

Rampele de acces difera de la o zona industriala la alta. Unele au inclinatie, lungime, latime mare, altele au scari adiacente sau pasaje pietonale, dar toate au in comun un singur lucru – toate ingheata. Pentru degivrarea rampelor de acces si a pasajelor adiacente se foloseste cu succes sistemul oferit pentru (degivrare rampe acces) de Kima si are in alcatuire cabluri incalzitoare adaptate la orice clima, putere si suprafata, termostat si senzori de temperatura.

Protejarea podelelor impotriva condensului

Condensul este cauzat de diferenta de temperatura dintre 2 (sau mai multe) surse, una fiind calda si una rece. Camerele frigorifice sunt predispuse la formarea condensului si la aparitia de suprafete alunecoase in urma inghetarii apei de condens, fapt ce constituie o problema. In zona usilor situate intre camerele frigorifice si camerele incalzite, aceasta apa de condens poate aparea pe podea si poate cauza accidente.

Solutia Kima pentru combaterea acestei probleme consta in instalarea unor cabluri incalzitoare cat mai aproape de suprafata podelei, asfel creanduse un “perete adiabat” cu rol de protectie la inghet. Cablurile incalzitoare trebuie instalate sub camera respectiva, la intrare in camera frigorifica dar si la iesire din aceasta. Avantaje directe a acestui sistem sunt: deplasarea in siguranta, reducerea variatiei temperaturii la intrare in incaperea frigorifica (soc termic).

Protectie la inghet a sistemelor de drenaj a apei

In fiecare iarna gheata si zapada actioneaza negativ asupra acoperisului casei, a jgheaburilor si burlanelor facand chiar si pagube materiale prin avarierea autoturismelor sau a diferitelor obiecte care sunt in jurul casei si pe care cad acele sloiuri de gheata. Totodata pot accidenta si persoane care se afla la locul si in momentul nepotrivit. Kima produce o serie de cabluri incalzitoare destinate acestor aplicatii de combatere a formarii sloiurilor de gheata sau a zapezii de pe acoperisuri.

Avantajele protejarii la inghet a sistemelor de drenaj a apei

 • Sistemul de drenaj lucreaza in permaneta
 • Instalare usoara, ieftina dar eficienta
 • Previne deterioararea si distrugerea burlanelor, jgeaburilor si a acoperisului

Protejarea rezervoarelor exterioare impotriva inghetului

In sfera industriala cele mai expuse la inghet sunt instalatiile exterioare. In aceasta categorie intra rezervoarele si conductele de transport pentru lichide si gaze care pot cauza problema daca ingheata sau temperatura lor scade sub o anumita valoare. In rezervoarele aflate in zone deschise sau reci, si este necesara mentinerea unei temperaturi optime de lucru, se recomanda folosirea cablurilor incalzitoare prin infasurarea acestora pe conducte si rezervoare.

Avantajele folosiri sistemelor Kima pentru protectie la inghet

 • Pastreaza o temperatura de lucru constanta (presetata)
 • Creste randamentul si eficienta sistemelor care le incalzeste

Incalzirea conductelor

Sistemele Kima destinate incalzirii conductelor au 2 efecte benefice: protectia la inghet a conductelor si mentinerea unei temperaturi constante in interiorul acesteia. Sistemele de protectie la inghet sunt instalate acolo unde este necesara prevenirea inghetului conductelor sanitare si de apa. Aceste sisteme se folosesc acolo unde conductele sunt slab izolate sau chiar fara izolatie.

Sistemele de control al temperaturii sunt instalate pentru a pastra temperatura lichidelor din interiorul conductelor. Sistemul Kima protectie la inghet pentru conducte poate fi instalat atat pentru sisteme de conducte la exterior si interior, cat si pentru conducte suspendate sau ingropate.

Avantajele incalzirii conductelor

 • Ofera protectie la inghet
 • Fara costuri de reparatie dupa iernile grele
 • Pastreaza fluxul de productie laparametri constanti
 • Previne fenomenul de condensare
 • Prin izolatie ofera si protectie impotriva factorilor climatici (ploaie, grindina) si socuri mecanice