Gama aplicatiilor rezidentiale

 • Incalzire electrica prin pardoseala
 • Topirea ghetii si a zapezii – protectie la inghet
 • Degivrarea trotuarelor si a scarilor de acces
 • Degivrare acoperisuri, jgheaburi si burlane
 • Protejarea usilor, portilor si fantanilor (estetice)

Incalzire electrica prin pardoseala se realizeaza cu ajutorul cablurilor incalzitoare produse de Kima, cabluri care sunt “prestabilite” pentru orice tip de pardoseala fie parchet, ceramica, mocheta, linoleum, astfel incat efectul dorit sa fie optim.

Incalzirea prin pardoseala este una din cele mai eficiente si economice metode de incalzire. Intr-o casa bine izolata diferenta de temperatura dintre pardoseala si ambient nu o sa fie mai mare de 2-3 grade. Daca mergeti cu picioarele goale pe o pardoseala ceramica simtiti cum frigul va invaluie tot corpul. Pe aceeasi suprafata, dar incalzita, mersul descult este o placere.

Topirea ghetii si a zapezii

Sistemele Kima pentru topirea ghetii si zapezii pleaca de la necesitatea de siguranta. Adica, persoanele din jurul caselor, cladirilor si a blocurilor, se expun iarna la pericole cum ar fi alunecatul, caderea turturilor, infundarea sistemelor de drenaj (burlane, streasine, jgheaburi) la care se adauga si pagubele produse de inghet. Pentru a preveni aceste efecte nedorite Kima ofera un sistem pentru topirea ghetii si a zapezii complet automat bazat pe senzori de temperatura ce actioneaza automat, adica inchid sau deschid sistemul in functie de necesitate sau de setari.

Odata ce acest sistem este instalat celelelte metode de dezapezire si dezghet sunt eliminate complet. Costurile de operare sunt comparabile cu cele ale materialelor antiderapante si antidezghet (nisip, sare, solutie salina), a utilajelor clasice de dezapezire (lopeti, masini dedicate acestui scop), iar in cazul unui acoperis – acesta nu mai suporta incarcarea masei de zapada care poate provoca pagube majore.

Termostatele si senzorii asigura un consum redus de energie si se pot instala pe toate tipurile de suprafete fie ele asfalt, beton, placi ceramice. O alta intrebuitare o reprezinta degivrerea rampelor de acces pentru persoanele cu handicap locomotor, terase de apartament si spatii de acces public. Aceste sisteme se monteaza si se particularizeaza in functie de conditiile climatice locale (campie, deal, munte, zone adapostite sau in camp deschis).

Avantajele sistemului Kima pentru dezapezire

 • Zone sigure pentru autovehicule (intrari garaje, rampe de acces)
 • Rampe, pasaje pietonale sigure pentru circulatie
 • Sistem automat (programat anterior) funcional 24 ore pe zi
 • Comod – fara unelte de dezapezire sau substante de topire a ghetii
 • Protectie la alunecare, caderi de turturi si evitarea daunelor cauzate de volumul mare de zapada
 • Protejeaza la uzura suprafata sub care este amplasat

Degivrarea trotuarelor si a scarilor de acces

Dezghetarea cailor de acces si a trotuarelor, cat si mentinerea acestora uscate sunt aplicatii pe care cablurile incalzitoare le executa cu succes si in bune conditii. Ganditi-va cum ar fi sa iesiti sau sa intrati cu masina in garaj si in fata acestuia sa se afle jumatate de metru de zapada, iar deasupara, pe acoperisi turturi, care in orice moment pot cadea si produce pagube. Kima are o solutie pentru dumneavoastra, si anume, sistemul format din cablu incalzitor, termostat si senzori automati, care fac treaba in locul dumneavoastra.

Sistemul Kima pentru topirea ghetii si zapezii poate fi folosit ca un mijloc eficient de prevenire pentru scarile exterioare alunecoase din timpul iernii si a trotuarelor sau a cailor de acces inguste. La instalarea sistemului de topire a ghetii si zapezii (sistem format din cabluri incalzitoare, termostat si senzori) pentru degivrarea treptelor scarilor este necesara construirea unui sistem de drenaj la baza pantei prin care apa sa se scurga si suprafata sa fie mereu uscata si aderenta.

Degivrare acoperisuri, jgheaburi si burlane

Sistemul Kima de topire a ghetii si zapezii pentru acoperisuri si jgheaburi poate fi instalat pe aproape orice tip de acoperis cu scopul prevenirii formarii acumularilor de gheata si zapada in jgheaburi, burlane, si de a reduce stricaciunile provocate constructiilor si a fatadelor acestora. Sistemul trebuie instalat de-a lungul marginilor acoperisului sau in locurile unde exista pericolul formarii ghetii sau acumularilor masive de zapada. Sistemul de jgheaburi si burlane se poate deteriora (deformari si chiar opturari) de la greutarea la care este supus (din partea ghetii si a zapezii) si, luand acest factor in calcul trebuie un sistem eficient pentru degivrara acestora. Acest sistem este oferit de Kima, si este unul foarte simplu si eficient: cabluri incalzitoare stabilite in functi de necesitate, termostat si senzori de temperatura.

Protejarea usilor, portilor si fantanilor

In timpul iernii, la portile si usile metalice exista pericolul inghetului sau a functionarii deficitare (prin volum mare de zapada sau gheta ce impiedica deschiderea/inchiderea acostora), pentru a evita aceasta problema tot ce trebuie sa faceti este sa instalati sistemul de protectie pentru usi si porti oferit de Kima. In cazul fantanilor de gradina sau arteziene, pentru a le feri de inghet si a oferi o functionare la standard si in cele mai grele conditii climatice, de asemenea aveti nevoie de sistemul de protectie anti-inghet oferit de Kima.

Avantajele protejarii la inghet pentru usi si porti

 • Functionarea fara probleme a usilor, portilor, sinelor de culisare
 • Instalare simpla, ieftina si eficienta
 • Crearea unei zone “tampon” intre interiorul si exteriorul usi
 • Acces liber fara nici un impediment