Aplicații

Sisteme de încălzire pentru agricultură și dezghețarea solului

Este știut că primul pe piață cu un produs de sezon este acela care are încasările cele mai mari, din acest motiv Kima oferă sistemul de încălzire al solului pentru stimularea creșterii și reproducerii plantelor în sere, terenuri agricole acoperite și zonele unde clima întârzie apariția sezonului cald.

Sistemul oferă avantajul că perioada de recoltare va fi mai mare, producția mai bună ăi căldura furnizată de sistemul de încălzire poate permite cultivarea unor specii de plante care în mod normal ar crește doar în zonele cu climă caldă (fără sezon rece).

Pentru a beneficia de avantajele sistemului Kima în vederea protecției la îngheț și încălzire a solului, tot ce trebuie să faceți este să folosiți sistemul format din cabluri încălzitoare, termostat și senzori de temperatură.

Încălzirea halelor de producție

Sistemul Kima de protecție îngheț prin încălzirea prin pardoseala cu ajutorul cablurilor electrice, este de mare ajutor în crearea de „paturi calde” în ferme avicole, creșe de porci, ferme de melci și altele.

Avantajul acestor cabluri încălzitoare îl reprezintă faptul că nu sunt limitate de suprafață, deci se poate acoperi o zona mare fără probleme.

Încălzirea subterană a terenurilor și sălilor de sport

Datorită utilizării cablurilor încălzitoare, suprafețele terenurilor exterioare sunt disponibile spre folosință pe o perioadă mai mare decât în condiții normale, din simplul motiv ca iarba crește mai repede când este înlcăzit solul și rezistă mai mult când vine sezonul rece, pentru că nu este supusă înghețului.

Cablurile încălzitoare pot fi instalate atât atunci când se pune un nou gazon, cât și sub gazonul existent, prin introducerea cablurilor direct în teren. Acestea se instalează la cca. 20-25 cm sub nivelul solului, distanța optimă ca rădăcina gazonului să aiba toate condițiile necesare creșterii.

Sălile de sport, de asemenea pot beneficia de încălzirea pardoselii (implicit a suprafeței active a sălii), dar și zona vestiarelor poate beneficia de același tratament. Pentru săli, cât și pentru terenurile exterioare, sistemul de cabluri încălzitoare va fi însoțit de termostat și de senzori de temperatură (unde este cazul). Kima oferă protecție la îngheț și/sau încălzire pentru canapelele și bâncile destinate spectatorilor care vin să asiste la competițiile sportive.